A vendéglátás egyszerű, mint a zongorázás is...
Liszt Ferenctől kérdezték mi a zongorázás titka. A mester a következőket találta mondani: "a megfelelő időben a megfelelő billentyűt lenyomni." A vendáglátás is így egyszerű: a vendég örömmel fogyasszon ételeinkből, italainkból. Ennyi a képlet. 🎹😍
Kicsit messzebbre tekintve, a hazai vendéglátásban itt volt az ideje a változásnak - bárki akivel beszélünk mindenki azt mondja, a vendéglátásban nem az a kérdés, hogy lopnak, hanem, hogy mennyit. Nem véletlen alakult ki ez a vélekedés, sajnos a rengeteg rossz példa generálta mindezt. Ízfokozók, kamu alapanyagok, felesleges is sorolni. Valószínű ezért is lett annyi szakmán kívüli ember sikeres a vendéglátásban, ők eleinte egyhez értettek: vendégül szerettek volna látni. Vincent van Gogh ír levelezésében Theonak a kis mesterekről, hogy mennyire fontosak a festészetet történetében.
A Chili kis mester, abban a munkában, ahol visszaadjuk a magyar vendéglátás hitelét, ami arról szól, hogy minden nap lehetünk egy kicsit jobbak, minden nap örömmel fogadunk. Szeretnénk, ha minden egyes nap boldogan és elégedetten mennél tőlünk el. Ezek a mi kis megnyert csatáink. 🙏